Prova på att flyga flygplan – Heldag


Ta chansen att uppfylla den dröm som många har – att få vara pilot för en dag! Att högt ovan marken susa fram och själv få manövrera ett flygplan är en upplevelse du sent kommer glömma. Som pilot får du prova på att både lyfta och landa ett flygplan och flyga i en hastighet upp mot 200 kilometer i timmen. Upplevelsen blir garanterat ett minne för livet och kanske början på en ny karriär.

Flyga flygplan
Upplevelsen startar med en teoretisk genomgång där du får lära dig allt om hur man planerar en flygning, hur man kommunicerar med flygledningen och om ett flygplans olika funktioner. Självfallet hålls även en utförlig säkerhetsomgång och grunderna i flygning tas noggrant upp.
Därefter hålls en praktisk genomgång i cockpit, flygplanets hjärta, innan det är dags för start. Väl i luften får du som elev sitta på befälhavarsidan och delta i alla flygningens delar. Hastigheten under flygturen uppgår så högt som till 200 kilometer i timmen, så pirr i magen och en ordentlig adrenalinkick är att vänta för den äventyrslystne piloten.

Upplevelsen att vara pilot för en dag håller på i ungefär tre timmar, varav ca 70 minuter är flygtid. När det är dags att gå ned för landning är du återigen delaktig i uppgiften och väl på marken delas ett diplom ut. Vill man så kan man använda sig av diplomet i framtiden för att tillgodoräkna flygtimmarna vid fortsatt utbildning, för kanske är det så att upplevelsen ger dig mersmak att verkligen förverkliga pilotdrömmarna.

Upplev själv eller ge bort som present

Pilot för en dag är en upplevelse där du antigen kan uppfylla dina egna eller någon annans drömmar om att få flyga högt bland molnen och manövrera ett flygplan. Oavsett i vilken stad flygningen äger rum så kommer utsikten och vyerna vara häpnadsväckande och känslan oslagbar. Att flyga flygplan är en perfekt present att ge bort till någon som gillar äventyr utöver det vanliga.

Bra att veta

För att få delta i pilot för en dag måste man ha fyllt 14 år och vara 140 centimeter eller längre, dock inte mer än 195 centimeter. Maxvikten är 110 kilo och nykterhet är ett krav. Upplevelsen finns att tillgå under vår, sommar och höst och finns i Stockholm, Malmö och Gnesta. 45 dagars öppet köp gäller från köptillfället och du har tre år på dig att utnyttja flygningen.