Vad kan man förvänta sig av en luftballongstur?


Det är svårt att inte bli imponerad av att flyga luftballong. Upplevelsen bjuder på mycket mer än bara höga höjder och vacker utsikt, den bjuder dessutom på en känsla som är svår att sätta ord på. En ballongtur är en bra present att ge bort eller en rolig upplevelse att unna sig när man vill göra något roligt, kanske tillsammans med någon man tycker om.

Hissnande vyer

Takåsar, kyrktorn och blomstrande fält som breder ut sig långt nedanför är en given syn för den som ger sig iväg på en luftballongstur. Utsikten sträcker sig milslångt och bjuder på olika upplevelser beroende på var man väljer att ta turen. I Stockholm syns givetvis många byggnader, både gamla och nya, och i södra Sverige får man ta del av dom platta landskapen. I många städer passerar man vatten i form av både han och sjö och intrycket man får från ovan är väldigt annorlunda mot för när man står på marken.

En speciell känsla

Att åka luftballong bjuder även på pirr i magen och en speciell känsla som är svår att sätta ord på. Att sväva fram i luften i den tysta ballongen är en minst sagt magisk upplevelse som är perfekt att dela med någon man tycker om. Fira en födelsedag, bröllopsdag eller varför inte passa på att fria där uppe bland molnen? Det är både spännande och romanistiskt på samma gång och det blir ett minne för livet oavsett om man planerar något storslaget eller om man bara är ute efter upplevelsen.

Bra att veta

Förutom själva flygningen får man som passagerare även hjälpa piloten att förbereda ballongen inför avfärd. Man får lära sig hur den egentligen fungerar och vad som kommer att hända och när man landat får man ett diplom som visar att man deltagit. Vanligtvis hålls även en dopceremoni för samtliga deltagare i samband med att diplomen delas ut.

Inför en tur i luftballong finns det även några praktiska saker som kan vara bra att veta. För det fösta ska man klä sig på ett lämpligt sätt. Det innebär tåliga och varma kläder, skor som tål att bli lite blöta samt gärna något att sätta på huvudet. Ballongen landar i regel på en annan plats än där den lyfte och underlaget kan vara blött, beroende på väder och årstid.

Det kan också vara bra att veta att alla turer ställs in om vädret är dåligt, så som vid starka vindar eller regn.